CORDON BLUE FATTI IN CASA

CORDON BLUE

cordon blue

Ingredienti

  • 4 fette spesse petto di pollo  da 150 gr 
  • 8 fette prosciutto cotto
  • 8 fette provola o emmenthal
  • 2 uova sbattute  grandi
  • 1 bicchiere latte
  • pangrattato
  • olio di arachidi per friggere
  • farina  qb

Preparazione

  1. Incidete le fette di pollo in senso orizzontale per formare una tasca.
     Riempite ogni tasca con 2 fette di prosciutto e 2 fette di formaggio quindi, chiudete e infarinate i cordon bleu.
  2. Sbattete le uova insieme al latte salate e pepate. Passate i cordon bleu nell’uovo e nel pangrattato, poi ancora nell’uovo e ancora nel pangrattato in modo da avere una doppia panatura.
  3. Friggete i cordon bleu in padella in abbondante olio di arachide caldo.
    tamponate con carta assorbente e servite subito ben caldi e filanti!

IL SALVACENA

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ENGLISH VERSION

Ingredients

  • 4 thick slices of chicken breast 150 g
  • 8 slices cooked ham
  • 8 slices provolone or Swiss cheese
  • 2 large eggs beaten
  • 1 cup milk
  • breadcrumbs
  • peanut oil for frying
  • flour taste

Preparation

Slit the chicken slices horizontally to form a pocket. Fill each pocket with 2 slices of ham and 2 slices of cheese so close and flour the cordon bleu. Beat the eggs with the milk salt and pepper. Past the cordon bleu in egg and breadcrumbs, then again in the egg and again in breadcrumbs in order to have a double breading. Fry the cordon bleu-fry in plenty of hot peanut oil. dab with paper towels and serve immediately, piping hot and racy!

IL SALVACENA

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